foodsomaliska.blogg.se

Välkommen hit ! Här får ni lära. Hur lagar man somaliska maten?

Sabaayad: Platt bröd

Publicerad 2013-12-26 08:31:00 i

 
 

Ingredienser
3 koppar allrengöringsmedel vanligt
1 tsk salt
2 msk olja
mer olja för valsning och för stekpanna
mer mjöl för rullande
Instruktioner
Blanda mjöl , olja och salt i en djup skål tillsätt en kopp vatten försiktigt med fingrarna Knåda degen .
Tillsätt mer vatten en matsked för att göra en mjuk deg fortsätta att knåda om det fastnar strö lite mjöl .
Knåda degen tills den blir mycket smidig i 5 till 10 minuter.
Pensla en skål med olja , och låt degen vila täckt i en plast och ställ åt sidan i 30 minuter .
Dela degen i 8 stora bollar . På ett lätt mjölat bakbord , rulla varje bit till en grov cirkel ca 8 inches i diameter .
Pensla med olja på toppen sprids jämnt vika till kanterna på att träffa centrum veck , vik de andra kanterna i
Du bör nu ha en fyrkantig vikning , sätta en sida .
Avsluta tills du har använt samma metod för att alla bitar .
Återigen på mjölat yta rulla varje bit ut i 8 tum och placera den på en het grillpanna på medelvärme .
Stek den sabaayad en åt gången med lite olja , vända dem en gång varje sida är gyllenbrun .
Den sabaayad kommer puff något och blir skarpa och brunt .
Töm sabaayad på hushållspapper och servera varm .

                                                                                                                                

                                                                                                                                                   foodsomaliska.blogg.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela